Alles over gehoorzaamheidscursussen   

Beste hondenbezitter na veel overleg hebben we besloten om met de gehoorzaamheidscursussen een hele andere weg in te slaan. We richt ons vooral op de actieve huis/werkhond.

De lessen duren geen 45 minuten meer maar gewoon de volle 60 min.

Ook de cursus dag is gewijzigd van dinsdag avond naar DONDERDAG avond van 18.30-19.30 uur & 19.30 -20.30 uur voor beginners en gevorderde honden vanaf 7 mnd. De puppy cursus start om 20.30 - 21.30 uur. 

We werken in kleine groepjes van maximaal 6 teams.

Zodat iedereen voldoende aandacht & begeleidingen krijgt tijdens te lessen.

Wat nieuwe is dat we vanaf nu maar met één groep tegelijk op de wei trainen.

Wij verzorgen die cursussen in aparte groepen voor puppy's 8 weken tot 7 mnd en beginners en gevorderde honden vanaf 7 mnd.

Alle soorten honden zijn welkom: met of zonder stamboom, groot, klein, makkelijk of moeilijk. Ook honden met gedragsproblemen worden bij ons uiteraard geholpen. Zijn de problemen echt heel groot (bijv. als de andere cursisten te grote hinder zouden ondervinden) dan zal in overleg met de baas moeten worden bekeken welke stappen we kunnen nemen om de baas & hond weer in balans te krijgen.

Dan kan privé les een goede oplossing zijn. 

Puppy cursus:

Tijdens deze cursus staat vooral socialisatie tussen mens en hond en de band baas-hond centraal. De eerste basisbeginselen in gehoorzaamheid komen uiteraard aan bod maar het opbouwen van een goede band tussen baas en hond heeft bij ons de meeste prioriteit.

Wij zijn anders dan vele andere hondenscholen wij richten ons vooral op socialiseren en generaliseren van de pup als pup iets spannend vind dan helpen pup om zijn angst over winnen en zijn nieuwsgierigheid te vergrote wij maken gebruik van de nature driften van hond dit kan met voer of een speeltje.  

Tijdens de puppy cursus leer de pup dan ook dat de baas de belangrijkste persoon word in zijn leven. Om de baas te leren vertrouwen maken we gebruik van behendigheidstoestellen. Dit om de pup te socialere en om onzekere pup  moediger te maken. Tevens krijg u daardoor een pup die lekkere vrij en blij in het leven kom te staan.

Beginners en gevorderde honden vanaf 7 mnd

We wilde al lang veranderingen door gaan voeren en de gehoorzaamheidscursussen afwisselender maken en meer aanbieden dan alleen gehoorzaamheidsoefeningen. Er was ook veel vraag naar vanuit de hondenbezitter en daar wilde we toch ook gehoor aan gaan geven. Aan gezien onze instructeur Emily al jaren op wedstrijd niveau behendigheid heeft gelopen,  wilde ze ervaring dol graag door voeren in de lessen helaas was dit eerder niet mogelijk. Ze heeft jaren intensief les gehad van een keurmeester die zelf op wereld kampioenschappen liep als deelnemer en keurmeester. Tevens was Emily als sinds haar tiener jaren actief in behendigheid met verschillende honden. Ze weet precies hoe je op een veilige manier de toestellen aan te leren en hoe je de hond zelfstandig mogelijk een parcourtje kan lopen. De toestellen zijn een leuke manier om een onzekere hond zeker te maken en een leuke uitlaat klep is voor de actieve hond. De behendigheid is geen aparte cursus zoals bij andere scholen wij gaan dit tijdens onze lessen toepassen.

Naast de algemene gehoorzaamheidsoefeningen natuurlijk.

Zodat de lessen veel actiever en afwisselder zijn.

Ook was er vraag van vele hondenbezitters naar om wat zoek en speur werk te doen tijdens de lessen hier gaan we ook gehoor aan geven.

Tevens word tijd besteed aan socialiseren van de honden tijdens onze lessen zowel naar mensen als naar andere honden. 

Want hoe fijn is het als je hond leert om niet op alle prikkels te reageren en de baas zijn beste vriend is en de rest van wereld niet belangrijk is.

De lessen geven we voor hondenbezitters die actieve honden hebben en die leuk vinden om een cursus te volgen die combinatie is van gehoorzaamheidsoefeningen & sport & spel & neuswerk en behendigheid. 

Neem voor meer informatie contact op met Emily zij kan meer vertellen over deze leuk afwisselend cursus reeks.

De tiende les zal er gekeken worden welke oefeningen de hond beheerst en zal na voldoende punten een certificaat van deelname worden uitgereikt.

De les word verzorgd door een ervaren instructeur met niet alleen ruime praktijk ervaring heeft in opvoeden & trainen &socialiseren van honden maar die ook rijke praktijk ervaring heeft in verschillende honden sporten. 

Tevens zijn we altijd bereid om wanhopige eigenaren te helpen met het oplossen van problemen die ervaringen in relatie met hun hond.

De cursus bestaat uit 9 lessen. De 10e les is het praktijk & theorie test.

Kosten van deelname aan de cursus bedragen: € 150,-

Dit is inclusief digitaal theorie boek & examens.

Wij verzoeken u het cursusgeld direct bij de eerste les contant te voldoen.

Wij vragen u om 15 minuten voor de eerste les aanwezig te zijn. We kunnen dan op tijd beginnen met de les.

Om deel te nemen aan de cursus dient de hond geënt te zijn. U dient de eerste lesavond het entingsboekje mee te nemen voor controle.

 

Wilt u deelnemen dat kan er zijn enkele plekken beschikbaar .
Dit kan uitsluitend door inschrijf formulier terug te sturen naar doggyfriends@hotmail.com of via wasapp 0618646457 u word telefonische benaderd voor verder deelname van cursus.
U krijg dan ook uiteraard na telefonisch consult een mail of wasapp bericht dat u deel kan nemen. En hoe laat u verwacht word.

 

INSCHRIJFFORMULIER 

 

Reglement van Orde cursussen Phv Schouwen-Duiveland

 

 • De cursus start altijd afgesproken tijd ,  zorg dat u op tijd bent;

 • De cursist informeert bij verhindering de vereniging zo vroeg mogelijk, liefst 24 uur voor de aanvang van de les. Als u 24 uur van te voren afmeld blijf de les staan u mag maximaal 2 lessen missen per cursus reeks. De 2 gemiste lessen kan later worden ingehaald bij de volgende cursus reeks die gevolgd word. Mocht u niet willen deelnemen aan volgende cursus reeks dan vervallen gemiste lessen. Meld u niet 24 uur van te voren af dan zal de les worden door berekend als gevolgde les. Er word geen geld terug geven. 

 • Laat uw hond even uit voor de les daad werkelijk start , u kunt de hond buiten ons training terrein uitlaten teven -links en reuen rechts. Plaats de hond nog even in de auto tot de instructeur aangeeft dat u de hond kan halen.

 • Houdt uw hond altijd bij de andere honden weg, ook al zijn het pups. Niet iedere hond vindt pups leuk en sommige honden zijn misschien bang (angstbijten). Tijdens de cursus is er op gecontroleerde wijze ruimte om de honden kennis met elkaar te laten maken;

 • Het is daarom ook niet toegestaan andere honden te aaien of te voeren;

 • Op het terrein van de vereniging dienen de honden – behoudens uitdrukkelijk verzoek van de instructeur – aangelijnd te zijn;

 • Cursisten kleden zich passend voor een hondentraining, goede stevige schoenen en kleding wat tegen een stootje kan;

 • Uw hond moet tijdig ingeënt zijn met de juiste entingen. Raadpleeg de instructeur als u daar vragen over heeft;

 • Als de hond loops is of lichamelijk niet in orde, overlegt de cursist eerst met de instructeur alvorens hij/zij aan de les deelneemt;

 • Iedere deelnemer is verplicht om WA verkering te hebben.

 • Bij minderjarige cursisten tekent de ouder/wettig vertegenwoordiger het formulier.

 

 

Algemene cursusinformatie

 

 • De kosten van de cursus bedraagt  € 150,- bij aanvang van de cursus dient dit contant te voldoen;

 • Indien u na de 1e les besluit te stoppen met de cursus, zal het cursusgeld naar rato worden gerestitueerd.                                

 • Indien door ziekte (van de cursist of de hond) of overmacht de cursus vroegtijdig moet worden beëindigd, dient er een doktersverklaring c.q. dierenartsverklaring te worden getoond. Het cursusgeld zal dan naar rato worden gerestitueerd;

 

 

Benodigdheden

 • Leren / anti slipriem riem van 1-1,5 meter, bij voorkeur van leer of anti slip zonder haken en ogen en zonder handvat.

 • 5 meter lijn zonder handvat van leer of anti slip.

 • Gewone halsband. Andere halsbanden in overleg;

 • Zgn tuigjes zijn bij ons niet toegestaan tijdens cursus. Er is met een tuigje geen controle mogelijk en beperkt hond in zijn  communicatie; en is het is gevaarlijk tijdens de behendigheid oefeningen.

 • (Veel) extra lekkere beloningssnoepjes die de hond normaal niet krijgt; denk aan kaas, rauw frikandel, knakworstjes ect.

 • Een speeltje dat de hond leuk vind. Wij geven de voorkeur aan een bal/kong aan een touw of een bijtrol;

 • Een poepzakje voor ongelukken.

Sterk advies: Geef u hond van dag van cursus in de middag geen maaltijd dit kan namelijk maagdarm problemen opleveren.

Trainingsbenodigdheden en honden- en kattenvoer zijn bij ons tegen blijvend lage prijzen te verkrijgen.

Tevens kunt u bij ons terecht voer voeding advies door gediplomeerde voedingsdeskundige.

Tevens is het mogelijk om bij één van onze instructeurs uw hond in huiselijke sferen te laten logeren.

Heeft u een zogenaamde werkhond en wilt u doorstromen naar het  KNPV basis certificaat speurhond of Politiehond programma dan is  dat mogelijk. Mocht u willen mee trainen  voor  basis certificaat speurhonden  of politiehond programma dan wij verwachten we wel dat u consequent op dinsdagavond & vrijdagavond & zondagochtend komt trainen.

Mocht u interesse hebben voor het KNPV basis certificaat speurhonden programma of Politiehond programma  bel of stuur een mail naar Emily en vraag voor verder informatie en training mogelijkheden.